Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η αισθητική δεν χρειάζεται λεφτά. Και μάλιστα δανεικά.

Η πόλις του Αγαδίρ στο Μαρόκο, μετά από βομβαρδισμό της Ισπανικής αρμάδας.

«Από ψηλά, οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις μοιάζουν με το Αγαδίρ μετά από βομβαρδισμό», είχε γράψει ο μακαρίτης Ηλίας Μπαζίνας και είχε 1000% δίκιο. Οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις φιλοδόξησαν και κατάφεραν να γίνουν κακάσχημες μικρές Αθήνες της αντιπαροχής. Ελάχιστες έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον κανόνα, όπως π.χ. το Ναύπλιο.

Παλαιότερα, πριν κονομήσουν κάποια χρήματα οι χωρικοί για να φτιάχνουν σπίτια με κεραμοσκεπές, η Ελληνική επαρχία ήταν ένας εμετός από μπετόκουτα. Ωστόσο, ακόμα και στην εποχή της «κεραμοσκεπής επί μπετονόκουτου», με την σχετική προ κρίσης ευημερία με τα πήλινα πόδια, μπορούσε να παρατηρήσει κανείς το εξής στις λεγόμενες «καλές» και «ακριβές» περιοχές των μεγάλων πόλεων:

Δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος πάνω στα πεζοδρόμια! Δέντρα φυτεμένα μπλοκάρουν το μισό πεζοδρόμιο και βάλε, τα πλακάκια είναι σπασμένα, πάνω παρκάρουν πάσης φύσεως καουμπόηδες τα σιδερένια άλογά τους, με αποτέλεσμα γυναίκες με βρέφη στα καροτσάκια να κυκλοφορούν στην μέση του δρόμου, αφημένες στο έλεος των ΝεοΕΛ οδηγών. (Και όλοι ξέρουμε πόσο ελεήμονες είναι οι νεοΕΛ οδηγοί).

Οι ίδιες «καλές», τρομάρα τους περιοχές, έχουν ρυμοτομία όπως λάχει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε συνδυασμό με την συστηματική παραβίαση των σημάτων της τροχαίας από τους κάφρους νεοΕΛ οδηγούς. Έχω την αίσθηση ότι ο Παπάγος είναι η μοναδική περιοχή στο λεκανοπέδιο, όπου πρώτα χαράχτηκαν δρόμοι και κατόπιν χτίστηκαν τα σπίτια. (Στρατιωτική επιχείρηση γαρ).
Κατά τα άλλα. προ κρίσης υπήρχαν κάτι βλαμμένοι που ζήταγαν €450.000 για διαμέρισμα στα ανατολικά προάστια της Αθήνας επειδή η περιοχή είναι… χάι.

Έχει φυτεμένα δενδρύλλια στα σπασμένα πεζοδρόμια. Όου γέα.

Θα μπορούσε εδώ κάποιος να πει:

Γιατί ρε βάναυσε υπερβόρειε μιγά είσαι κακός ψυχρός και ανάποδος;

Οι Ελληνικές πόλεις είναι ΚΩΛΟΣ διότι οι Έλληνες ποτέ δεν είχαν αρκετά λεφτά.

Μην λησμονείς γαλατοπότη Βίκινγκ μιγά και το παραδοσιακό «πανωσήκωμα», που εκφράζει τους πόνους και τους καημούς του περιούσιου λαού το σύμπαντος που οι Οβριοί λατρεύουν να μισούν.
(Και γι αυτό δεν είχε ποτέ αρκετά φράγκα, άσε που μας ψεκάζουν από πάνω με πουστίνη για να μας κάνουν όλους πούστηδες, γιατί όλοι ξέβρουν ότι οι Εβραίες προτιμούν τους Έλληνες γαμιάδες που έχουν πλούσιο το πετσάκι, απερίτμητοι γαρ. Μεγάλη πέραση το Ελληνικό πετσάκι φίλε).

(+ευλόγηcον+).

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε.

Για να είναι κανείς καλαίσθητος, δεν χρειάζεται να έχει λεφτά (και μάλιστα δανεικά στην περίπτωση της Ελλάδας).

Παιδεία χρειάζεται, αλλά και ευθυκρισία, ώστε να μπορεί να ξεχωρίζει τουλάχιστον τους πιο εξόφθαλμους παραλογισμούς. Και με λίγα χρήματα μπορείς να είσαι και αξιοπρεπής και καλαίσθητος.

Διαθέτει ο μέσος Έλληνας τα ανωτέρω; Όχι, επομένως δεν έχει και αισθητική (κατά μέσο όρο πάντα). Και σε συνδυασμό με διάφορα άλλα κουσούρια που άνθισαν επί Τουρκοκρατίας, (π.χ. ξενομανία) οδήγησαν στο σημερινό χάλι, αισθητικό και οικονομικό.

Υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσει το κρατικό μόρφωμα «Ελλάδα» από την συνολική κρίση που το πλήττει αυτή την εποχή; Δηλαδή να περάσει αλώβητο και να γυρίσει π.χ. στο 2004;

ΟΧΙ.

Στο τέλος, ό,τι γλιτώσει από ότι θα αποκαλούσαμε «Ελληνισμό» θα είναι σε ατομικό επίπεδο και θα οφείλεται στις πολλές, αλλά όχι αρκετές για την περίπτωση, καλές μονάδες που έχει αυτός ο τόπος.

Σόρρυ, αλλά με Μπουμπουκοσαμαροφαηλοβοθρίδηδες στο τιμόνι, η πορεία προς την καταστροφή του ελληνικού κράτους είναι δεδομένη.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το μανιφέστο του κινήματος των χλιαρών.

Η τελευταία και μόνη ελπίδα μας: Χλιαροδημοκράτες. Ψηφίστε μας!

Μέσα στο αρρωστημένο κλίμα της καταρρέουσας Ελλάδας (και Ευρωζώνης), όπου κάτι φωστήρες τύπου Φαύλου Κρεμμυδιώτη μιλούν για την "θεωρία των δύο άκρων", (βλ. προηγούμενη ανάρτηση εδώ), αναμένουμε εναγωνίως την δημοσίευση στον "Γαύρο" της προκήρυξης της Στρουχτουραλιστικής Σέξτας Επανστατοποιημένης Βίαιης Επιθυμίας Ανατροπής του Προτσές, που θα αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης των δύο της ΧΑ.

Μίας προκήρυξης, που θα "επικυρώσει" την "θεωρία" των δύο άκρων που συνοψίζεται στο εξής: "Μόνη αποδεκτή επιλογή είναι το ΝΔΣΟΚ, τα ρέστα είναι άκρα και σημαίνουν φυλάκιση σε γκούλαγκ ή το Μακρονήσι, ανάλογα τι κάτσει". Και φυσικά θα "αποκλείσει" την περίπτωση το χτύπημα να ήταν είτε από εγκληματίες του κοινού ποινικού για αντίποινα, είτε από μυστικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, στην διαδικτυακή αρένα που αποτελείται από 95% πορνογραφία και 5% όλα τα άλλα, σφάζονται σε πόλεμο χαρακωμάτων οι αριστεροί (για τους φίλους Σταλίνες, ορφανά του Χόνεκερ, Τσαουσεσκόπουλα) με τους ΝΕΟφιλελεύθερους (στις ΗΠΑ liberterians, για τους φίλους φιΔελεύθεροι, Αλεξοτζώνηδες, μούμιες της Ayn Rand).

Άπειρη Χουτουμουλού (HTML) χύνεται σαν αίμα στον βρόντο, σ' αυτόν τον εικονικό πόλεμο, απαιτώντας όλο και μεγαλύτερους ενεργοβόρους σέρβερ, συμβάλλοντας στην μόλυνση του περιβάλλοντος, ή την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανάλογα τι άποψη έχει κανείς για την εγκυρότητα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Δράμα.

Ωστόσο, όπως και με τα συναρμολογούμενα φτηνοέπιπλα, η λύση έρχεται από την Σουηδία. Και πάλι. Ναι ρε. Και πάλι. Το φάντασμα του Sven Svensson πλανάται πάνω από την Ευρώπη.

Η λύση λοιπόν για την κατάρα των δύο, τριών, ... n, άκρων είναι η εξής:

Το κίνημα των Χλιαροδημοκρατών.

Μέτρο.

Χλιαρότητα.

Μετριοπάθεια.

Χλιαρή Μπύρα.

Σαν το Βόλβο 242 της δεκαετίας του '70 του μπάρμπα - Gösta που είχε στην κονσόλα ένα μεγάλο κόκκινο φως που αναβόσβυνε τάπα - τάπα - τάπα αν δεν είχες φορέσει την ζώνη σου.

Τώρα Χλιαροδημοκράτες.

Όχι ΝΔΣΟΚ. Αυτό τιμωρήστε το στις Ευρωεκλογές και στείλτε το στον Καιάδα του 15%.

Τώρα Χλιαροδημοκράτες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...